Gaudeix ara del millor bacallà Skrei i verat

El bacallà Skrei que trobareu a Condis és una delicadesa gastronòmica que només podreu degustar durant aquests mesos de l’any. A més, la primavera també és el millor moment per gaudir del peix blau com seitons, sardines, tonyina vermella i verat. T’expliquem tot el que has de saber per gaudir del millor peix aquesta temporada!

Bacallà Skrei

Aquest bacallà nòmada realitza una gran migració des de les fredes aigües del mar de Barents (Noruega) fins a les Illes Lofoten, el seu lloc de naixement i on també es dirigeixen per fresar. És en aquestes illes on es realitza la seva captura durant els mesos més freds de l’any, per això només està disponible entre gener i abril, sent els mesos de març i abril quan presenten més qualitat i abundància.

 

bacalao-SKREI-condis-BIS

Aquest peix té unes característiques organolèptiques especials, gràcies a l’acumulació de greix i a l’augment de musculatura per suportar la seva migració per les aigües congelades de l’Àrtic. Això provoca que presenti un sabor més intens, una carn més sucosa, llisa, blanca i compacta, i una brillantor anacarada.

A més, com s’alimenten fonamentalment de marisc, aquest li aporta minerals que es manifesten també en el seu sabor tan especial.

Verat

El verat és un peix amb excel·lents característiques gastronòmiques que, a més, té un preu molt assequible.

Com a peix blau, és ric en àcids grassos omega3 i, com en el cas de la sardina o el seitó, com és un peix petit, la seva acumulació en metalls pesats és pràcticament inexistent. Existeixen diferents espècies de verat, distribuïdes no només al Mediterrani sinó també a l’Atlàntic. És en aquesta època de l’any quan migra des de les costes de Portugal fins a les gallegues, cosa que fa que ara sigui el seu millor moment pel que fa a mides, sabor i textura.

 

caballa-condis-pescado-BIS

Cada cultura ha sabut adaptar el verat a la seva cuina: els nòrdics el fan fumat, els mediterranis fregit o en conserva, els anglesos el mengen a la planxa, els francesos l’acompanyen amb salsa i els asiàtics el gaudeixen cru.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat