Crea un hort urbà a la teva cuina

Crea el teu propi hort urbà a la cuina! Una oportunitat per conrear herbes aromàtiques o altres plantes culinàries a la teva llar. Viure a la ciutat ja no és un inconvenient i no tenir espai a casa no serà una excusa. Una nova idea per decorar aquest espai i aprofitar recursos naturals al moment de cuinar.

Continua llegint i descobreix com fer el teu primer hort urbà a la teva cuina.

Crea un huerto urbano en tu cocina

  • Material per un hort urbà a la teva cuina

En primer lloc necessitarem llavors i un lloc on plantar-les. No necessitem tenir molt d’espai a la cuina ja que amb petits recipients podem muntar el nostre hort. Pots utilitzar tests, jardineres, etc… I no és necessari que els compris, utilitza i reutilitza materials com: pots de vidre per a penjar, llaunes, galledes de plàstic o garrafes. També necessitarem altres objectes específics per mantenir-les com: unes tisores per podar, una regadora, terra i adob.

Crea un huerto urbano en tu cocina

  • Què plantarem

Si ens decantem per les més populars i pràctiques, aquestes són les aromàtiques. Sempre podem recórrer a elles, a més són petites, molt resistents i també decoratives. Una gan idea és combinar diversos tipus, ja que creixen molt bé juntes i decorativament són molt bonics. Tria les que més utilitzis. També podem plantar algunes hortalisses, com el tomàquet o el vitet, que creixen molt bé en tests a l’interior.

Crea un huerto urbano en tu cocina

  • Manteniment

Aquest tipus de plantes aromàtiques s’adapten molt bé a l’ambient d’interior i no necessiten massa manteniment. Només regarem el nostre hort dues o tres vegades a la setmana, sempre serà millor a primera hora del matí. Hem de procurar no entollar la terra i mantenir una humitat lleugera. Tampoc són necessaris massa fertilitzants. El millor és afegir una mica d’abonament d’humus al substrat i limitar l’abonament a una vegada a l’any.

Crea un huerto urbano en tu cocina

  • Hora de recol·lectar!

Cuidar de les plantes i veure com creixen és molt satisfactori, però el millor moment és el de la collita, i ja podem cuinar deliciosos plats gràcies a elles! Tenir un petit hort a la cuina és molt pràctic ja que disposarem del que precisem. En el cas de les plantes aromàtiques podem anar tallant les fulles que necessitem mentre cuinem.

Crea un huerto urbano en tu cocina

Ja tens tota la informació per a poder tenir el teu hort urbà a la cuina.

Treu el màxim partit a aquesta activitat i afegeix condiment en els teus plats. Som-hi!

Deixa un comentari



De conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat