Com involucrar als nens en les tasques domèstiques segons la seva edat.

Comença l’escola i la rutina. Com sempre, els més petits tenen moltes ganes d’ajudar. Ens miren sorpresos com rentem els plats, escombrem o estenem la roba. Llavors, ja ha arribat el moment d’involucrar-los en les tasques de la llar! T’expliquem quines tasques són les recomanables segons la seva edat.

Nens_Tasques_Llar

A part d’ajudar: responsabilitat, empatia i autoestima

Que els nens ens ajudin amb les tasques de la llar pot ser una activitat molt beneficiosa per al seu creixement personal. I és que no només s’involucren i ens ajuden, sinó que també desenvolupen altres qualitats:

  • Les tasques domèstiques ajuden a desenvolupar consciència i empatia sobre l’entorn i sobre els altres membres de la llar. Valorar les coses i el treball que porta mantenir-les netes.
  • Involucrar als teus fills en les tasques de la llar ajudarà a fer que siguin més responsables i creïn una rutina: a través de la gestió del temps i la planificació.
  • Ser responsables i acabar les seves tasques, amb ajuda quan sigui necessari, fa que se sentin segurs i capaços de contribuir amb els altres.

Cada tasca per a cada edat

És important que els nens ens ajudin amb aquelles tasques que són les adequades segons la seva edat i que sempre que sigui necessari tinguin la nostra ajuda. Pren nota, t’ho expliquem!

  • Als 2 i 3 anys poden ajudar-nos amb les tasques més senzilles, per exemple, guardar les seves joguines, parar taula de manera senzilla i estirar el llençol. També ens poden ajudar regant les plantes, segur que els encanta!

Nens_Ajudar_Jugar

  • Un cop comencen a ser més grans, de 4 a 7 anys, poden començar a desenvolupar tasques una miqueta més complexes com ordenar els coberts i posar els plats al rentaplats. I si teniu una mascota, poden ajudar amb la seva cura: raspallar-los i donar-los menjar, crearà un vincle encara més especial.
  • A partir dels 7 anys poden agafar més responsabilitats i fer tasques més adequades a la seva edat. Ja són més conscients de la importància d’ajudar a casa! Per això, proposa’ls-hi nous reptes. Poden començar a plegar la roba i guardar-la, recollir la taula i netejar-la després de menjar, així com guardar la compra. Baixar les escombraries pot ser una altra tasca que a més els donarà autonomia i seguretat.

Reciclar_Nens

 

Amb idees creatives i jocs en família, sobretot per aquells nens que són més petits, podem aconseguir que els nostres fills col·laborin en les tasques diàries i així adquireixin infinitat de beneficis. Que comenci el treball en equip!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat