El teu gos també necessita protegir-se del sol

No només els humans necessitem cuidar-nos dels raigs solars. El teu gos també surt a passejar a ple sol, o fins i tot pot ser que te l’emportis a la platja o a la muntanya. Pren nota per evitar que la seva pell pateixi cremades i altres tipus de complicacions.

hat-2140283_1920

No l’afaitis

És cert que la calor de l’estiu pot resultar massa intensa per als gossos de pèl més llarg. No obstant, no convé que rapeu completament el seu pelatge, ja que deixaríeu la seva pell desprotegida i vulnerable a les cremades solars. En el seu lloc, si fos necessari, podeu buidar lleugerament la quantitat de pèl amb un raspall perquè estiguin ben fresquets sense augmentar el risc de cremades.

Crema solar sí, però no qualsevol

Una de les maneres de protegir els nostres gossos de les cremades és aplicar-los una crema solar. Avui dia existeixen cremes solars pensades específicament per a mascotes, que es poden adquirir en clíniques veterinàries o centres especialitzats.

dog-644137_1920

No obstant, algunes cremes solars per a humans també poden servir. En aquest cas, per evitar intoxicacions o danys a la pell de les nostres mascotes, les millors opcions solen ser les cremes per a nadons que siguin hipoalergèniques, sense olors, fragàncies o coloració de cap mena.  També ens hem de fixar que no continguin òxid de zinc ni octyl salicylate, ja que resulten tòxics per als gossos. Com més natural sigui la crema, millor. I ja saps que el millor és consultar el teu veterinari per assegurar el benestar del teu pelut.

Compte amb les zones amb menys pèl

Com hem dit, la crema solar pot ajudar-nos a prevenir cremades en les nostres mascotes. Però, existeixen races i zones de més risc? La resposta és sí. “En els animals de pell clara o despigmentada, pèl curt, zones amb poc pèl o en les quals hi hagi alguna lesió prèvia, l’acció de la radiació solar pot provocar lesions”, ens explica el veterinari Manuel Olivares al seu bloc. Per això, és important protegir les nostres mascotes utilitzant alguna crema solar específica per a animals que tingui un FSP (Factor de Protecció Solar) elevat (30, com a mínim).

labradoodle-1255899_1920

Les zones a les quals hem de prestar especial atenció són les puntes de les orelles, el pont del nas, l’engonal, l’interior de les potes i sota el ventre.

Evita les hores de més sol

De la mateixa manera que als humans se’ns aconsella no prendre el sol entre les 12 i les 4 de la tarda, el mateix es pot aplicar al cas dels animals. Eviteu que s’estirin al sol durant les hores de més calor.

beach-1790049_1920

 

Per un altre costat, és inevitable treure a passejar els nostres peluts quan cal, però hem de tenir en compte que el terra pot estar extremadament calent després de moltes hores tocant-li el sol, així que us aconsellem tractar de caminar sempre per l’ombra per evitar que es cremin les potes.

 

El mes important és que tinguem en compte que els nostres millors amics també necessiten protecció i cures contra el sol. Amb els consells que us hem donat, tant ells com vosaltres podreu gaudir del millor estiu!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat