Pensant en adoptar un gat? Tria amb responsabilitat

L’adopció d’una mascota és sempre una decisió responsable. No s’ha de fer només atenent a l’estètica o a capricis passatgers. Si desitges incorporar un gat a la teva família, segueix els nostres consells. Hi ha races que s’adapten millor als nens, algunes que són perfectes per a apartaments, altres que necessiten més espai o cures especials. També tingues en compte l’edat. Informa’t abans de decidir-te.

Gat europeu

friendship-2112623_1280

Molts gats que no entren dins de cap raça pura són considerats gats europeus o barreja d’ells. Solen tenir el pelatge tigrat o bicolor. Aquests felins destaquen per la seva intel·ligència i audàcia, fent-los grans caçadors i, encara que es consideren bastant independents, són increïblement afectuosos amb els seus amos i gaudeixen molt dels jocs. A més, es tracta d’una raça extremadament neta, així que serà un perfecte company. L’hàbitat més adequat per a ells són les cases de camp o amb jardí, encara que es poden adaptar a pisos més reduïts a les ciutats.

Gat blau rus

cat-762959_1920

Aquesta raça es caracteritza per tenir un pelatge de color gris blavós, d’aquí el seu nom. Els gats blaus russos són sofisticats, molt independents i s’entretenen amb facilitat, per la qual cosa són una bona opció si passes poc temps a casa. Són gats dolços i afectuosos, tot i que poden ser una mica tímids amb els desconeguts. Aquests gats són aptes per a apartaments, preferint els espais nets i ordenats. Són moderadament actius, així que gaudiran jugant amb vosaltres.

Gat Ragdoll

cat-pretty-2126692_1920

El nom d’aquesta preciosa raça significa “nina de drap” i sorgeix de la seva semblança amb nines quan els agafes en braços. Són gats obedients, amables, dòcils i submisos, per la qual cosa es relacionen estupendament amb nens i altres mascotes. Es tracta d’una raça que, al contrari del que pugui semblar, no requereix d’un manteniment del pelatge massa exigent: és suficient un raspallat a la setmana i un bany cada sis mesos. Però és convenient augmentar la freqüència de raspallats durant l’època de muda.

Gat siberià

animals-1266488_1920_1

Aquesta raça originària del nord de Rússia es caracteritza pel seu abundant pelatge, propi del clima gelat de la zona. Són felins força actius i inquiets, per la qual cosa no convé mantenir-los a llars amb poc espai. Una casa àmplia i, millor amb jardí, serà el seu hàbitat perfecte. Tot i ser d’una naturalesa independent, són gats molt afectuosos amb les persones, i força confiats.

Gat persa

cat-831258_1920

Els gats perses tenen uns trets distintius molt característics, com el seu nas aplatat i el seu pelatge llarg, que requereix de raspallats i rentats constants. Els exemplars de raça persa són coneguts pel seu temperament tranquil i mandrós, així com per la seva gran sociabilitat i afecte cap a les persones, especialment amb els nens.

Existeix una variant d’aquesta raça, coneguda com a gat exòtic de pèl curt, que comparteix el caràcter del gat persa però no necessita tanta cura amb el seu pelatge. Ambdues races, en ser el prototip de gat faldiller, pateixen quan es queden sols durant molt de temps, així que no són la millor opció si sou fora de casa la major part del dia.

 

Aquestes són les races més típiques, però existeixen moltes més, cadascuna amb les necessitats i caràcter particulars. Sobretot, tingueu en compte que una mascota és una responsabilitat, i no una joguina!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat