Les infusions, remeis de l’àvia

“Si et fa mal la panxa, pren una camamilla”. Les àvies són sàvies i coneixen els secrets de la natura per curar molèsties. En el post d’avui us expliquem els beneficis d’algunes plantes medicinals que poden prendre’s com a infusió.

Camamilla

herbal-tea-647535_1920

És conegut que una infusió de camamilla pot ajudar-nos a fer més fàcils les digestions pesades. Però a més de tenir propietats digestives, és antiespasmòdica, ajuda a expulsar gasos i protegeix i repara la membrana gàstrica. També pot ajudar-nos a evitar les nàusees i vòmits. Curiosament, les infusions més carregades del normal poden produir el vòmit, per la qual cosa resulta interessant en casos d’ingesta d’un producte tòxic. La camamilla també és antiinflamatòria, lleugerament sedant, diürètica, redueix el colesterol i la sinusitis. A més, si apliques la infusió com a mascareta facial, ajuda a eliminar l’acné!

Te verd

te verde

Es tracta de la forma de te amb més propietats antioxidants, per la qual cosa resulta molt útil per prevenir malalties relacionades amb l’envelliment i l’estrès oxidatiu. Al mateix temps, estudis han descobert que, gràcies a alguns dels seus components, aquesta beguda té qualitats anticancerígenes. El te verd és una alternativa estimulant millor que el cafè, ja que tot i que conté cafeïna (o teïna), gràcies als seus antioxidants compensa els efectes estressants de la mateixa. Aquesta beguda també té propietats diürètiques i aprimants, que us ajudaran a eliminar toxines i activar el vostre metabolisme.

Til·la

tee-1023211_1920

Es tracta d’una planta que ajuda a tractar problemes d’origen nerviós, com l’insomni, l’estrès, nervis a la boca de l’estomac, etc. gràcies a la seva capacitat sedant. També és antiespasmòdica, per la qual cosa una infusió de til·la pot utilitzar-se com a relaxant muscular. La til·la augmenta la sudoració, característica que pot ser útil per tractar certes malalties de l’aparell respiratori, refredats, grip, asma, així com per baixar la febre. Si pateixes algun dolor, una infusió d’aquesta planta pot ser un bon analgèsic. Un altre dels seus beneficis és que resulta un excel·lent antibiòtic natural degut a les seves propietats antivíriques i antibacterianes.

Romaní

rosemary-1678308_1920

“L’esperit del romaní, el dolor fa fugir” és una dita popular que té origen en les nombroses propietats d’aquesta planta. El romaní és ric en àcid uròlic,  cosa que l’atorga propietats hepàtiques (ajuda al nostre fetge), antioxidants, antidiabètiques (redueix el sucre a la sang) i redueix el colesterol. Al mateix temps, és una planta molt beneficiosa per l’aparell digestiu, ja que l’estimula i protegeix, la circulació sanguínia i per combatre les malalties respiratòries. Per si això no fos suficient, una infusió d’aquesta planta també pot ajudar a alleujar els dolors menstruals. Ho té tot!

Te de flor de saüc

tea-1770415_1920

És important destacar que si voleu preparar una infusió de saüc, ho feu únicament amb les flors, ja que l’escorça i les fulles d’aquest arbre són tòxiques per al consum. La infusió de saüc destaca per ser beneficiosa per tractar afeccions de tipus respiratori com tos, grip, refredats, bronquitis o angines. Una altra qualitat que posseeix aquesta planta és la diürètica; ens ajuda a depurar el nostre organisme, a eliminar toxines i prevenir afeccions renals o combatre la retenció de líquids. També resulta útil contra l’insomni, la migranya, els mals de cap o les inflamacions, ja que és antiinflamatori, antiespasmòdic i antisèptic.

Aquestes són algunes de les plantes medicinals que existeixen, però podeu trobar-ne moltíssimes més. En certs casos, convé que consulteu al vostre metge sobre les possibles contraindicacions d’algunes plantes. A cuidar-se!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat