Gossos i nens: una experiència gratificant

Conviure amb un bebè i un gos a casa es pot convertir en una de les experiències més gratificants i enriquidores que se’ns poden presentar en la vida. Si seguim unes bones normes d’higiene, establim pautes de comportament i assumim una mica de treball extra, el nostre bebè no només gaudirà de la companyia canina, sinó que a més es beneficiarà d’aspectes importantíssims en el seu desenvolupament, tant educatius com afectius.

42
El primer pas, educar els nens

Si tenim nens a casa i decidim adoptar un gos o qualsevol altre mascota, el primer que hem de fer és educar els nostres fills en el respecte i explicar-los les atencions que necessitarà el seu petit amic.

És important fer-los entendre que no és una joguina, sinó un ésser viu que cal acaronar i cuidar, i sobretot que cal respectar-lo i no fer-li mal. El nen aprendrà el valor de l’empatia, ja que no només incorporarà el respecte a la seva mascota sinó a qualsevol ésser viu.

Desenvolupament de la responsabilitat i la sensibilitat

El contacte amb les mascotes en general és molt beneficiós per al desenvolupament dels nens. De fet, molts animals són utilitzats per a teràpies específiques.

A més, s’ha demostrat que la convivència amb gossos enforteix l’autoestima dels nens, els fa més responsables i fins i tot més sensibles. La personalitat dels nens es forja fins als 7 anys, i si tenen a càrrec a un gos, estaran desenvolupant la seva responsabilitat sense saber-ho, de forma natural i pel seu compte.

mascotas
I encara que això també pot donar-se amb altres mascotes, la veritat és que el gos permet més que qualsevol altre animal el desenvolupament d’aquestes facultats.


Companys de joc

Entre els nens i els gossos s’estableix una relació molt estreta, es converteixen en còmplices i en companys de jocs i fins i tot de entremaliadures. No obstant això, perquè la relació entre tots dos sigui sana, haurem de supervisar les seves primeres trobades i ensenyar a tots dos com han de tractar-se. Un consell és reservar un horari determinat perquè tots dos juguin, i d’aquesta manera valoraran aquest moment com una cosa divertida i, al mateix temps, aprendran a tractar-se.

Quin gos triar?

Qualsevol gos portarà felicitat i alegria a la família. Però, segons els experts, hi ha races més propícies per a la convivència amb nens petits. Entre ells, encara que resulti sorprenent pel seu aspecte ferotge, destaquen el Bulldog, el Boxer Americà i el Bull Terrier. Però hi ha molts més amb una sensibilitat especial per al tracte amb els més petits de la casa.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat