Etiquetatge al·lergògens a Condis

Al desembre de 2014 es va publicar la denominada Llei “Informació al Consumidor” amb l’objectiu de donar tota la informació necessària i completa als nostres clients. Una de les novetats més importants de la citada norma és la necessitat d’identificar els 14 grups d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intolerància als consumidors, ja que aquests grups d’aliments s’utilitzen moltes vegades en el procés de fabricació o preparació.

A Condis, a part de donar aquesta informació en l’etiquetatge dels productes envasats, que més endavant us ensenyarem a identificar, també oferim als consumidors uns cartells informatius en les seccions en les quals els aliments estan sense envasar; carnisseria, xarcuteria, peixateria, a orri, etc. Aquests cartells els quals descriuen els 14 al·lergògens més comuns, estan a la vista de tots per poder consultar-los en el cas de tenir una intolerància alimentària. 

ppp

Com interpretar una etiqueta i identificar els al·lergògens?

En l’etiqueta dels aliments envasats, els al·lergògens s’identifiquen de forma clara i visible en el llistat d’ingredients (en negreta, cursiva o en una grandària superior). A més, si l’aliment pogués presentar algun tipus de traça d’una altra substància al·lergénica, per possible contaminació creuada en planta productiva, també queda identificat en l’etiqueta. 

A continuació us deixem alguns exemples d’etiquetes on podreu observar clarament com identificar-los:

Etiqueta pa torrat

Etiqueta formatge ovella curat

Etiqueta allégeons

Etiqueta allégeons


Aplicació i pàgina web Condis

A Condis hem desenvolupat una aplicació, MICONDIS, en la qual també podreu consultar tota aquesta informació sobre al·lergògens. És molt fàcil i senzilla d’utilitzar. Consisteix a escanejar el codi de barres del producte que volem consultar en aquest moment o realitzar una cerca per nom de l’article. Una vegada s’hagi realitzat la cerca o escanejat el codi apareixen totes els al·lergògens que presenta el producte en qüestió, tal com podem veure en la següent imatge:

I per si no fos poc, a través de la nostra web www.condis.es o la nostra tenda online www.condisline.es també disposeu d’un llistat actualitzat de productes de marca pròpia per al col·lectiu celíac. Pròximament també disposarem d’un apartat de productes sense lactosa, així que seguir atents. 

Captura de pantalla 2016-03-01 11.00.11


De totes maneres, sempre que tingueu algun dubte sobre aquest tema, a part de la informació que us proporcionem per les nostres plataformes digitals i en les nostres tendes, podreu accedir al nostre Servei Atenció al Client i us donaran tota la informació necessària.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat