Gaudir d’una casa fresca de manera barata i ecològica

Persianes i cortines opaques per ombrejar la casa, finestres tancades durant el dia i teles suaus sobre fonts de calor, són alguns dels consells per aconseguir una casa fresca de forma econòmica i ecològica.

wi2
La crisi i la pujada de la factura elèctrica ens obliga a buscar alternatives econòmiques per sufocar la calor i per evitar que l’aire condicionat es converteixi en un imprescindible. I encara que sigui temptador posar-ho al màxim o plantar-se a dos centímetres del ventilador més proper, existeixen altres trucs per mantenir-se fresc, perquè si els teus avantpassats van sobreviure sense aire condicionat, tu també pots. 

Persianes baixadeswi3

Deixa les persianes baixades, tan senzill com sembla. Un 30% de la calor procedeix de les finestres, i utilitzar persianes, cortines o alguna cosa semblant pot estalviar-te fins a un 7% en les factures i baixar la temperatura interior en uns 6 graus. Les cortines opaques són ideals per a això, ja que funcionen molt millor que les translúcides i bloquegen millor l’entrada del sol. 

Llençols de cotó

Canviar la roba de llit no només dóna un aire nou a la teva habitació, sinó que també la refresca. Mentre que els llençols de franel·la i els cobertors de llana funcionen molt bé com a aïllants tèrmics, ara és la temporada del cotó, que deixa transpirar millor i manté la frescor. 

T’aconsellem que utilitzis un coixí de blat sarraí, doncs els grans deixen que l’aire passi i així no guarden la calor del teu cos com els coixins tradicionals. 

Refredament nocturn

Un altre truc és aprofitar l’aire fred de la nit per refrigerar la casa. Per a això, deixa obertes totes les portes interiors de la llar per refrescar totes les habitacions. Si romanen tancades, acumularan calor durant el dia i refrescarà menys a la nit. 

si
Desfés-te de les llums incandescents

Si necessitaves més motius per canviar-te als llums fluorescents compactes, aquí ho tens. Les bombetes incandescents gasten al voltant d’un 90% de la seva energia en la calor que emeten, així que si decideixes tirar-les, notaràs la diferència tant en la temperatura de la teva casa com en la factura d’electricitat.

Planta d’abaix

Si el teu habitatge disposa de més d’un pis, estàs de sort. És preferible estar en la planta baixa en les hores de calor, ja que l’aire calent puja i l’aire fred, més dens, es manté per sota. 

Així que ja saps, mantenir la teva casa fresca a l’estiu sense que la factura de la llum es dispari no és tan difícil com sembla. Solament has de posar en pràctica aquests petits consells i ja tindràs el teu habitatge llest per combatre els calorosos mesos d’estiu.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat