Cures per a la teva mascota en arribar el bon temps

Amb l’arribada del bon temps, els dies més llargs i les temperatures agradables segurament gaudiràs de més activitats a l’aire lliure amb la teva mascota: passejades per la platja, pícnics a la muntanya, etc. 

mascota-buen-tiempo-condis2

Encara que la vida a l’aire lliure és realment saludable per a les nostres mascotes, cal prendre sempre precaucions per evitar riscos per a la seva salut. 

Algunes de les patologies o possibles problemes que has de prevenir en aquesta època de l’any són:

Al·lèrgies

Igual que nosaltres, els animals també poden patir al·lèrgies de tipus estacionals en aquesta època de l’any provocades per al·lergògens com el pol·len, que donen lloc a problemes lleus oculars com llagrimeix, dermatitis al·lèrgica, o problemes respiratoris més greus, com l’asma. En animals solen ser processos al·lèrgics mixts que han de ser tractats adequadament.

mascota-buen-tiempo-condis

Paràsits externs

Les puces i les paparres són els eterns enemics de la nostra mascota. Aquests paràsits s’alimenten de la seva sang i poden provocar hemorràgies, a més de transmetre’ls diferents infeccions i malalties. Però podem prevenir aquests paràsits utilitzant diferents productes tant d’ús tòpic com intern. El teu veterinari et recomanarà el més eficaç per a la teva mascota.

 

1424712_85493624

Irritació de coixinets 

En augmentar la freqüència i la durada dels passejos i sortides al camp, és molt habitual l’aparició d’esquerdes en els coixinets  per irritació i desgast dels mateixos. En ocasions, l’exercici després del període d’inactivitat hivernal pot produir un desgast excessiu donant lloc a coixeses molt doloroses que han de ser revisades i tractades adequadament per evitar que el procés empitjori. 


Insectes

Ara augmenten notablement les picades d’insectes. Les seves conseqüències poden anar des d’una lleu urticària amb picors a vòmits, passant per reaccions al·lèrgiques greus amb inflamacions a la cara, llavis, ulls o llengua. És important acudir al veterinari ràpidament per evitar que pateixin una insuficiència respiratòria.

 

Erugues

També són molt freqüents les reaccions al·lèrgiques produïdes per les erugues. La seva forma i moviment criden l’atenció i atreuen els cadells, i en tocar-les amb les potes o el musell poden provocar-los irritació. Evita passar amb el teu gos per zones on hi hagi pinedes, ja que allí sol haver-hi erugues.

gato-buen-tiempo-condis

Espigues

En aquesta època, tant en el camp com a les places, creixen les espigues. Quan s’assequen es desprenen les llavors i és molt fàcil que si la teva mascota passa a prop o juga amb elles se li puguin introduir pel nas, o entrar en els ulls o oïdes, provocant molèsties, irritació i otitis.

Així que ja saps. Amb aquestes mínimes precaucions pots gaudir al màxim de la teva mascota, compartint els passejos a l’aire lliure i assegurant la seva felicitat i benestar.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat