Prepara el teu hort urbà aquesta primavera

CondisHuertoVertical

Si tens un hort urbà, recorda que la primavera és un dels moments claus del calendari anual per plantar i fer cures especials. I si no tens encara un, t’animem que et sumis a aquesta tendència de vida sostenible.

Encara que sembli increïble, no cal disposar de grans espais per crear un petit hort, qualsevol part de la casa serveix: la terrassa, el jardí, el balcó o fins i tot  un gran finestral. Però el més important és recordar que sense sol no hi ha hort, així que disposar de llum directa en qualsevol d’aquests llocs és imprescindible.

Errors que no has de cometre

Abans que et posis mans a l’obra, uns petits consells perquè el teu hort sigui gran i saludable són sempre de gran utilitat. Evita sembrar la planta molt profund, amuntegar massa terra, utilitzar molt fertilitzant, regar en excés o oblidar-te de fer-ho.

Què sembrar a la primavera

CondisTomatesLa primavera és l’estació perfecta per plantar el que sempre has volgut, i el tomàquet és una de les plantes estrella per a aquest moment, encara que requereix de bastants cures i dedicació. Cal sembrar-lo en almàixera, a l’interior d’un hivernacle o en alguna zona dins de la teva pròpia casa.

Cal remarcar també que la tomaquera necessita tenir les arrels calents, per la qual cosa cal arrencar-li les fulles inferiors i fer que la planta creixi alçada perquè el sol doni directament sobre la terra que cobreix les arrels.

Però si ets gran amant de l’amanida, també estàs de sort: raves, pastanagues, remolatxa, blat de moro, cogombres i fins l’enciam són productes que pots plantar en aquesta estació.

Les espècies denominades hortalisses d’arrel, com seria el cas de la pastanaga, el rave i la remolatxa, han de ser sembrades directament en el terreny definitiu, ja que si es sembren en planter es deformaran les seves arrels. Pel que respecta a l’enciam, és important utilitzar sorra lleugera amb una mica d’abonament. En tractar-se d’un aliment que es consumeix cru, com més fresc estigui molt millor per als nostres paladars.

Aprofitar l’espai

CondisHuertoUrbanoVerdeSigui el que sigui el que decideixis plantar, és important aprofitar l’espai el màxim possible. En unir plantes de creixement vertical, com la pastanaga, amb plantes de creixement horitzontal, com seria l’enciam morat, s’aprofita millor l’espai i no es destorben en el seu creixement.

Així que ja saps, amb totes aquestes indicacions és difícil posar una excusa per no començar a gaudir d’un hort urbà a casa. Podràs obtenir una gran varietat d’hortalisses i fruites, i a un preu realment econòmic. I a més de tot això, es tracta d’una activitat molt enriquidora per compartir amb la família i amics.

No t’ho pensis i passa’t al verd!

 

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat