Aprofita la temporada de la tonyina!

Aprofita la temporada de la tonyina! Sabries diferenciar les diferents varietats? Hi ha al voltant de 15 espècies de tonyina a tot el món, però al nostre país només es comercialitzen aproximadament 5 d’elles. Es tracta d’un peix amb nombrosos beneficis per a la nostra salut. Coneguem-les una mica millor i gaudeix d’un peix saborós, nutritiu i molt versàtil.

Continua llegint per saber més sobre els seus beneficis.

Aprovecha la temporada del atún

Alguns dels beneficis de menjar tonyina:

Ajuda al cor: els àcids grassos com l’Omega 3 ajuden al correcte funcionament cardiovascular afavorint al cor i vasos sanguinis. Ens ajuda a reduir el LDL-colesterol, conegut com a colesterol dolent, i estimula l’elevació del colesterol bo (HDL-colesterol).

Protegeix la memòria: uns altres dels beneficis que aporta l’omega 3 de la tonyina és la funció de endarrerir la deterioració cognitiva, com en pacients amb Alzheimer o demència.

Proteïnes: conté proteïnes d’alt valor, superior a molts peixos i carns. Una llauna de tonyina aporta la meitat de proteïnes recomanades al dia, a més les conserves en oli i al natural que són més proteiques. Compta amb els 10 aminoàcids que el cos necessita per a un bon desenvolupament cel·lular, mantenir el sistema immune i reposar o guanyar massa muscular.

Aliat en les dietes: es tracta d’un aliment molt saciant, ideal per a la pèrdua de pes, i que t’ajudarà a cremar les proteïnes amb major facilitat.

Aprovecha la temporada del atún

Coneix les diferents espècies de tonyina que pots trobar:

Tonyina llistada

Es comercialitza amb el nom de tonyina. És el més capturat i el més consumit, tant en fresc com en conserva. La seva carn és de color vermell amb intens sabor, i és una mica menys preuat que la tonyina clara. És dels més petits, encara que pot arribar a mesurar fins a un metre de longitud.

Aprovecha la temporada del atún

Tonyina d’aleta groga

Aquest tipus de tonyina està molt estesa i compta amb una forma hidrodinàmica. Majorment es localitza en aigües tropicals. Poden arribar als dos metres de longitud. Es troba en les llaunes com “tonyina clara”. Després de la Tonyina del nord, és l’espècie més preuada. El color de la seva carn és rosaci amb un intens sabor.

Aprovecha la temporada del atún

Bonítol

Es mou per les aigües més fredes. Tenen una aleta pectoral llarga i se’ls sol conèixer com a “tonyina del nord”, per la seva carn pàl·lida. Es tracta d’un producte molt conegut i venut pel seu fi sabor. Se sol associar a la flota del Cantàbric. És la tonyina més benvolguda tant en fresc com en conserva.

Aprovecha la temporada del atún

Tonyina patudo

Es troba en aigües tropicals i aconsegueix arribar fins als dos metres de longitud. La seva població es troba en perill degut a la sobrepesca. És per això que aconsellem reduir el seu consum, i fins i tot evitar la seva compra.

Aprovecha la temporada del atún

Tonyina vermella

Trobem tres espècies de tonyina vermella: del Sud, del Pacífic i de l’Atlàntic, i a Espanya només consumim aquesta última. Mesuren més de 3 metres, i aconsegueixen els 450 kg. En els últims anys ha estat severament sobreexplotat. La moda del sushi ha portat preus desorbitats en el mercat per la seva gran demanda.

Aprovecha la temporada del atún

Ara ja coneixes les diferents varietats. És hora de gaudir d’aquest peix tan saborós i nutritiu en els teus plats. A més de beneficiar-te de totes les seves propietats!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat