Quina diferència hi ha entre la Data de Caducitat i el Consum Preferent?

Quan mires la data impresa en els productes de la teva nevera, saps llegir-la correctament? És important fer-ho bé perquè consumir aliments saludables i en perfectes condicions és la base per mantenir una bona alimentació.

fecha-caducidad_consumo-preferente

Per aquest motiu existeixen dues mesures diferents: la data de caducitat i la data de consum recomanat. Descobrim en què es diferencien!

Data de Caducitat

La Data de Caducitat indica fins quan un aliment és segur. A partir d’aquesta data, el producte no hauria de ser ingerit ja que podria danyar la nostra salut. Sol tractar-se de productes molt peribles com el peix, carns, lactis… Tots ells s’etiqueten amb la següent indicació:
Amb la data de caducitat o amb la referència al lloc on s’indica la data en l’etiqueta.

fecha-caducidad_consumo-preferente_

Consum Preferent

La Data de Consum Preferent indica que passada la data indicada, la qualitat del producte pot reduir les seves qualitats o propietats. Fins aquesta data es garanteix que, en condicions adequades de conservació, el producte manté totes les seves propietats. Per tant, una vegada passada la data de consum preferent el producte podrà haver perdut alguna propietat però continua sent segur. Es tracta, per exemple de productes com les llaunes de conserves, llegums, formatges, gelats, etc. Tots ells s’etiqueten amb la següent indicació:
Consumir preferentment abans de el… (si s’indica el dia)

Consumir preferentment abans de la fi o finals de… (en la resta de casos)

fecha-caducidad_consumo-preferente_2

Recomanacions:

Ara que ja sabem amb més detall quina diferència hi ha entre la data de caducitat i el consum preferent et volem oferir els següents consells perquè els segueixis a casa:

1-    Fixa’t bé en les dates indicades dels envasos que compres, triant aquells productes que tenen unes dates de caducitat més llunyanes.

2-    També és important que realitzis una bona planificació de la compra, fent una llista detallada del que necessites, així adquiriràs els productes totalment necessaris.

3-   T’aconsellem distribuir a la nevera els productes de manera que els que tinguin una data de caducitat més primerenca estiguin davant i darrere els que tenen una caducitat més tardana.

4- Posa especial cura amb el trencament de la cadena de fred en els congelats.

5- Rebutja les llaunes o pots que no estiguin en perfecte estat, i que per exemple tinguin cops o bombaments.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat