Slow life (o com prendre’t la vida amb més calma)

Portes un temps pensant que alguna cosa ha de canviar a la teva vida? Et fa l’efecte que cada dia és igual que l’anterior i no vols entrar en aquesta espiral rutinària? Doncs has arribat al post ideal, perquè probablement el teu cos et demana una pausa. Has sentit parlar del concepte “slow life”?

Què significa slow life?

El concepte “slow” no és res de nou. En realitat neix en els anys 80 a Itàlia, quan el concepte de “fast food” va arribar al país. Una corrent de la societat italiana va veure en aquest menjar ràpid l’inici d’una societat estressada, frenètica i de ritme diari vertiginós, com la que tenim avui.

Però, ep! Tenim bones notícies. Es pot viure d’una altra manera, amb més calma. Es pot portar una “slow life”. Com? Doncs prenent més atenció a cada minut que passa, sent conscient de cada acció que fas i, sobretot, portant el dia a dia amb tranquil·litat.

Com portar una vida “slow”?

Slow food

El menjar ràpid comporta això, velocitat. Però, qui gaudeix del menjar o la companyia a tanta velocitat? Practica l’slow food i l’slow eating: menjar preparat amb afecte, poc a poc, amb ingredients naturals al costat de les persones amb les que vols. Compartir agradables xerrades, assaborir els aliments i, com no, deixar d’un costat el mòbil o la tele.

Slow fashion

En el terreny de la moda també tens oportunitat de viure més “slow”. Es tracta de comprar peces que no passen de moda en un parell de setmanes, com passa amb la “fast fashion”. Vers al contrari: el món de la “slow fashion” pretén que trobis roba basada en els teus gustos, que s’adapti al teu estil i, a més, fabricada de forma ètica i sostenible.

Slow life (o cómo tomarse la vida con más calma)
Slow living

En general, el concepte “slow” es pot colar en totes les facetes de la teva vida. Només has de prendre atenció al teu dia a dia i minorar la marxa:

  • Troba una estona per llegir el teu llibre preferit
  • Bloqueja un espai cada dia per xerrar amb la teva parella
  • Dedica una hora, com a mínim, per jugar amb els teus fills
  • Pensa en activitats relaxants que pots fer cada setmana, com anar a passejar pel bosc o compartir moments amb tu mateix en plena natura
  • Pausa, reflexiona
  • Deixa el mòbil a casa. Sí, sí, no passarà res! Recorda que fa no tant de temps ni tan sols existia…
  • Aprèn a dir “no”. També tens dret a una tarda de sofà sense fer res!
  • Fes un petit exercici d’ordre de prioritats
  • Llegeix més, però a poc a poc. Entenent i assimilant la lectura, lentament.
  • Tot això ens porta a un slowreading, a un slowsex, unes slow cities… El concepte “slow” és extrapolable a qualsevol àmbit!

Tot i que ara et sembli un món, en el moment en què la teva ment fa “clic” es transforma completament en “slow” i ets capaç de gaudir molt més de la teva vida. Esperem que aquest post t’hagi inspirat!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat