Com fer un hort vertical a casa?

Tenir un hort propi a casa és tendència total. T’agradaria tenir-ne un però tens poc espai? No pateixis! Pots fer un hort vertical a casa molt fàcilment. Necessites una paret on li toqui el sol i poca cosa més. Podràs plantar els teus propis aliments, més ecològics i saludables, reduiràs el consumisme i contribuiràs a tenir cura del medi ambient. I a més és super emocionant veure com va donant els seus fruits!

Què has de tenir en compte per crear el teu hort vertical a casa?

Avui t’expliquem com fer el teu propi hort vertical a casa reciclant ampolles de plàstic. Aquesta opció és ideal per mitigar la contaminació que causen, dotant-les d’una segona vida. El millor en aquest cas és cultivar plantes petites, com espècies o herbes remeieres. Però, què s’ha de tenir en compte abans de començar?

2

Per a que les teves plantes creixin correctament necessiten un mínim de dues hores de llum solar al dia. Protegeix-les també del vent.

4

És recomanable la orientació sud. Però, ei, de vegades no pot ser, així que si no pots, planta les llavors com millor s’adapti a cada cas (a l’oest, qualsevol hortalissa; al nord o a l’est, aliments que soportin el fred, com les maduixes o els porros).

6

Serà més pràctic regar si el teu hort vertical és a prop d’un punt d’aigua que si cada cop has de carregar la regadora o la manguera.

8

No és el mateix que cada planta es trobi en una única ampolla que plantar varies juntes. Cada planta necessita un nivell diferent d’aigua i de cura. És molt pràctic juntar les que necessiten una cura similar.

10

Hi ha aliments de temporada -que tenen fruita un cop a l’any i després moren- i d’altres que són perenne. És ideal combinar-ne dels dos tipus, al teu hort, i cultivar a cada època de l’any els aliments que toquen. Si ets principiant, és recomanable escollir plantes que necessitin menys estar per elles, com l’alfàbrega, el romaní o el julivert

 Como hacer un huerto vertical en casa

12

És important calcular l’espai que necessita cada planta i també el seu pes. Potser un hort vertical no és la millor opció per cultivar síndries…

14

Una bona opció (i ecològica) és crear el teu propi compost, aprofitant els teus residus orgànics per donar a les plantes els nutrients que necessiten.

16

Per crear un hort vertical penjant amb ampolles de plàstic necessites:

 • Ampolles de plàstic, buides i netes
 • Tisores
 • Corda
 • Volanderes (per fixar les ampolles)
 • Ganxos (para fixar la corda)
 • Terra
 • Llavors

18

 • Fes quatre forats a cada ampolla, dos adalt i dos abaix. Passa la corda. Fes un altre forat al fons per a que surti l’excés d’aigua.
 • Per evitar que les ampolles llisquin per la corda, fes-hi un nus per sota, amb una volandera.
 • Repeteix amb tantes ampolles com vulguis, segons l’espai que tinguis disponible.
 • I planta-hi les llavors! Recorda que hi haurà plantes que s’hauran de regar més sovint i les que estiguin a la part baixa rebran l’excés d’aigua de les de més amunt. Tingues això en compte a l’hora d’ubicar cada planta.
Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat