Desxifra (per fi) les etiquetes del rentat de la roba

Cercles. Cercles tatxats. Triangles negres, blancs o tatxats. Icona d’una planxa buida. Amb un punt, dos, tres… Galleda d’aigua amb o sense mà… Amb ratlles a sota o punts a dins… De veritat entens les etiquetes del rentat de roba? Te les expliquem i et donem els millors consells per conservar les teves peces preferides.

washing-machine-2668472_1920

Rentat

El primer que hem de buscar quan fem la colada és el símbol de la galleda plena d’aigua, que ens indica que podem ficar la peça a la rentadora. També podem trobar-nos amb la galleda i una mà, que ens adverteix que, malgrat es pot rentar, ho hem de fer a mà (o amb el cicle “rentat a mà” de la rentadora).

Dins de la galleda veurem dos nombres o punts, que assenyalen la temperatura màxima a la qual s’ha de rentar aquesta roba per a no fer-la malbé. Les línies sota la galleda, si en té alguna, ens diuen el nivell de delicadesa a la qual hem de programa el cicle.

instrucciones-lavadoraCAT

Blanquejadors

L’ús de blanquejadors com a lleixiu, clor o oxigen actiu està marcat pel triangle blanc. Si el trobem tatxat, com es pot deduir, significa que no s’han d’utilitzar blanquejadors de cap mena a les nostres peces de roba. Existeixen dues opcions més dins d’aquesta categoria: el triangle a ratlles, que indica que únicament haurem d’emprar blanquejadors de base oxigen, i el triangle amb les lletres Cl. Si veiem aquest últim, utilitzarem blanquejadors de clor.

instrucciones-blanqueadorCAT

Assecat

Encara que la rentadora ens pot ajudar a accelerar el procés, la nostra roba no sempre sobreviu a ella. Assegura’t que a l’etiqueta de la teva roba apareix el símbol d’apte per a assecadora, un cercle dins d’un quadrat sense tatxar. Si es tracta únicament del quadrat, ens diu que es pot assecar de manera manual o, el que es el mateix, a l’aire.

pegs-2664512_1920

En el gràfic que veieu us aclarim una mica el complex món de l’assecat: els punts, com pel rentat, ens indiquen la temperatura màxima a la qual hem d’assecar les peces de roba per evitar que encongeixin o es facin malbé. El mateix succeeix amb les línies, indiquen la delicadesa de l’assecat. En el cas de l’aire, ens indiquen amb diferents símbols dins del quadrat com ha de col·locar-se la roba o si s’ha d’evitar que li toqui el sol.

instrucciones-secadoCAT

 

Planxa

Planxar no és l’activitat preferida de ningú, encara que de vegades no es pot evitar. En els casos en els quals la teva roba es vegi superada per arrugues, fixa-t’hi bé en l’etiqueta, ja que no totes accepten aquest tractament. Trobaràs un símbol en forma de planxa que t’indica si es pot planxar o no, depenent de si està tatxat o no, o de si has d’evitar l’ús de vapor. En el cas del punts al seu interior, com sempre, indiquen la temperatura màxima a la qual s’ha de planxar una peça.

instrucciones-planchaCAT

Rentat en sec

Quan et trobis cercles sense més, tatxats o no, es refereix a la neteja en sec. Això és competència de les bugaderies, on coneixen a la perfecció què han de fer segons cada sub-símbol. Et recomanem que, si tens alguna cosa que només es pot rentar en sec, no tallis l’etiqueta de les instruccions de rentat.

instrucciones-ensecoCAT

 

laundry-413688_1920

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat