T’ajudem a ordenar casa teva fàcilment i de veritat

Mantenir el teu espai organitzat és beneficiós per a la teva salut mental, i més quan ho fas de manera eficient. Amb aquests trucs per mantenir l’armari, la cuina o el lavabo sempre perfectes, simplificareu la vostra vida i tindreu més temps per al que és realment important. Us sona Marie Kondo? Us resumim i interpretem alguns dels seus preceptes, a més de les nostres pròpies idees, perquè sigueu els “nous reis de l’ordre”.

living-room-2583032_1920

Mens sana in… llar sana

Coneixes la frase mens sana in corpore sano? El mateix passa amb la nostra llar: la nostra salut depèn, en part, de l’ordre que hi hagi a casa nostra. L’acumulació d’objectes per tota la casa sobrecarrega l’escorça visual i alenteix els nostres processos mentals, creant un estrès constant a baix nivell, que consumeix molta energia i provoca que ens sentim aclaparats, cansats i, fins i tot, baixa les nostres defenses.

Tenir una casa organitzada i neta ens permet gaudir realment d’ella, ja que no estem veient i pensant en les tasques que tenim per fer. En definitiva, ens ajuda a aclarir la ment.

Aprèn a llençar

Qui diu llençar, diu també donar o regalar. El cas és que aquest punt és el més important de tots, ja que de vegades saturem espais útils de la nostra llar amb coses que ja no utilitzem i, com tots els espais per guardar coses estan ocupats, tornem al caos en qüestió de dies.

Marie Kondo, que ha esdevingut la nova guru mundial de l’ordre, emfatitza la necessitat de quedar-nos únicament amb les coses que ens facin feliços, de manera que tot el que ens envolti a casa tingui realment valor.

Dedica-li 5 minuts al dia

El més típic és fer batalló de neteja els caps de setmana i netejar tot el que s’ha anat desordenant durant la setmana. Però, per què no dedicar 5 minuts al dia a mantenir la casa ordenada? Pots fer-ho al matí mentre es fa el cafè o abans d’anar a dormir a les nits.

background-2846221_1920

Dedica aquests minuts a organitzar tot el que hi hagi visible: roba pels llocs, papers per les taules, doblegar les mantes, retirar coses dels taulells… Així, quan arribi el moment de fer neteja en profunditat, acabaràs molt abans!

Ordena per categoria

Normalment, quan ordenem, ho fem per habitació: el dormitori, la cuina, la sala d’estar… Encara que aquesta pràctica té un cert sentit, no ens permet visualitzar el total de les coses que tenim. Un dels consells més repetits és el de començar a ordenar per categories. Roba, llibres, papers i factures, objectes diversos com CDs o maquillatge…

D’aquesta manera, reunirem tot el que tenim dins d’aquesta categoria i ens serà més fàcil saber exactament quin és el volum del que disposem, veure què ja no ens és d’utilitat, què està repetit, o què hi ha per la casa que ni tan sols recordàvem que teníem…

Aprofita bé l’espai

spices-2454799_1920

Tens un munt de bosses? Prova a disposar-les en grups de dos, una dins de l’altra de manera que es vegin també les nanses, horitzontalment. D’aquesta manera, estalviaràs espai i podràs veure tota la teva col·lecció. El mateix amb la roba, si la doblegues amb el mètode vertical, veuràs tots els elements d’una ullada, sense haver de remoure les peces de sobre per veure les que hi ha a sota.

Si el teu rebost està ple de paquets de totes les mides i colors, prova a netejar visualment l’espai canviant les coses a contenidors transparents de vidre amb petites etiquetes. Tot encaixarà millor i quedarà ordenat a la vista.

living-room-2732939_1920

L’àrdua tasca de mantenir casa nostra en ordre esdevé una mica més senzilla amb tots aquests trucs i molts més que anirem compartint perquè els descobriu amb nosaltres.

Seguiu-nos de prop, que estem preparant tips i consells que us encantaran!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat