Carn de pollastre: talls i les seves possibilitats culinàries

La carn de pollastre és la segona més consumida a tot el món, només per darrere de la de porc. Aquesta carn blanca ens aporta proteïnes d’alt valor biològic, vitamines, minerals i, si li traiem la pell, menys greix saturat que les carns vermelles. A més, és força econòmica. Però, coneixes les diferents peces? Com queda millor cuinada cadascuna? Continua llegint i sortiràs de dubtes.

bbq-2823726_1280

La carn, de qualitat

Si volem que qualsevol peça i cocció quedi de la millor manera possible, el més adient és comprar una carn de qualitat. Com podem determinar-la?

 • Color. Com sempre, el color de la carn és un indicador genial de la seva qualitat. En el cas del pollastre, tant la carn blanca com la que té un color groc són de bona qualitat, sent la última la més òptima, ja que aquest color ve donat de la seva alimentació a base de blat de moro, més típic en pollastres criats en granges i en llibertat. Si la peça, pel contrari, presenta reflexes violetes o verdosos és símptoma que no és fresca.
 • Textura. Les potes fresques presenten petites escames. D’altra banda, les peces fresques de pollastre es caracteritzen per una pell llisa i no enganxifosa.
 • Cos del pollastre. Si comprem el pollastre sencer, ens haurem de fixar que el coll estigui fort, les cuixes siguin gruixudes i rodones i l’ull estigui encara brillant i poc enfonsat. En general, haurà de presentar un color uniforme i sense taques. Si no, no estaríem comprant carn fresca i de qualitat.

Els talls i com cuinar-los

El pollastre és un tipus de carn blanca molt consumida a tot el món ja que resulta molt saludable. A la nostra carnisseria, podem trobar talls de molts tipus, cadascun perfecte per a un tipus diferent de cuina.

pollastre

 • Menuts. Són les parts aprofitables i comestibles del pollastre que no són la seva carn pròpiament, com el coll, el fetge, la cresta, etc. Se sol retirar la pell completament i s’utilitzen per cuinar fondos, normalment.
 • Quarts davanters. Més coneguts com a pit i aletes. La utilització a la cuina va des de fregir, rostir, arrossos, fondos… En aquesta part es troben els següents talls:
 • Suprema de pollastre. És el quart davanter sense els ossos del tòrax, amb l’os de l’aleta i la carn que l’envolta. És utilitzada per a saltar o rostir.
 • Trossejat. Es realitza tallant el pit de forma transversal i s’utilitza, sobretot, per a saltats i arrossos.
 • Filet. S’aconsegueixen obrint el pit per la meitat, com si fos un llibre. Queden molt bons empanats i a la planxa.
 • Aletes. Són, com el seu nom indica, les ales del pollastre, des de la base de l’os. Són especialment delicioses fregides o fetes a la barbacoa.

CON - CTA - Quizz mitos sobre la alimentación - 1400x775 (1)

 • Quarts darrers. És la part inferior del pollastre, i també una de les més saboroses a l’hora de cuinar. Es divideix en les peces següents:
 • Cuixa. També coneguda com a “pernilet”, se sol menjar sencera i amb pell. La millor manera de treure-li profit al seu sabor és fregir, saltar o incloure en arrossos.
 • Contracuixa. Sol estar unida a la cuixa, però es pot separar a l’hora de cuinar-la. A l’igual que la cuixa, queda genial en arrossos, fregida o saltada.

El pollastre, de les carns més saludables

La carn del pollastre és coneguda per ser molt saludable. Aquesta carn blanca és de les més nutritives. Té una gran aportació de proteïnes, que són digerides ràpidament pel nostre organisme, així com també és rica en minerals essencials com el potassi o el calci, molt important per a la salut òssia, i vitamines del grup B.

chicken-2509164_1920

A més, es tracta d’una carn baixa en carbohidrats i calories, per la qual cosa és perfecta per a persones que busquen reduir la seva ingesta calòrica. Amb tot, no totes les parts del pollastre tenen la mateixa aportació nutricional.

Les parts més blanques són les més lleugeres, mentre que les més fosques, encara que tenen més calories, també presenten més quantitat de ferro, zinc i vitamines del grup B. Per tant, si es busca perdre pes, les parts blanques són la millor opció, mentre que les fosques són indicades per a persones anèmiques i que busquen guanyar pes.

No oblidis el pollastre a la teva llista de la compra!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat