Quant puc estalviar amb la il·luminació LED?

Segur que has sentit parlar de les bombetes LED, però saps realment què són i per què ara tothom les recomana? Descobreix quant pots estalviar amb elles en la teva factura de la llum i com faran que casa teva sigui més sostenible.

pexels-photo-355952_LED

Les bombetes LED han arribat amb força a causa del seu baix consum i els baixos costos mediambientals que suposen. El seu funcionament es basa en el diode, un component electrònic que, quan és sotmès a un corrent elèctric, permet la circulació de l’energia a través d’ell, generant llum. D’aquí les sigles: Light-Emitting Diode (LED).

Menor consum, millor factura

El seu avantatge principal respecte les bombetes incandescents o halògenes és que els LED precisen de molta menys energia per emetre la mateixa quantitat de llum. S’estima que la tecnologia LED consumeix un 84% menys d’energia que les bombetes halògenes, cosa que després es veu traduïda en la nostra factura de la llum.

taxes-740202_1920

Segons els càlculs dels experts, en un any pràcticament es compensa la despesa de substitució de les bombetes de tipus halogen per altres de tipus LED i, a partir de l’any següent, s’estalviarien uns 120€ cada mes.

Una vida útil més llarga

Però, a més de la seva fantàstica eficiència energètica, la tecnologia LED presenta molts altres avantatges respecte a la resta de bombetes.

Una de les millores introduïdes amb les bombetes LED és la vida útil. Mentre que la durada d’una bombeta normal ronda les 2.500 – 5.000 hores, les LED pugen l’aposta a unes 45.000 hores de vida útil.

val-vesa-263572

Això suposa un estalvi no només en consum, sinó també econòmic i mediambiental, ja que no haurem de canviar les bombetes tan sovint. Gastem menys diners i generem menys residus.

I si ja tinc bombetes de baix consum clàssiques?

Les diferències en consum energètic entre bombetes de baix consum i LED són destacables, però no impliquen un estalvi enorme a la factura. L’estalvi sí es abismal si encara teniu bombetes halògenes o incandescents.

Respecte les de baix consum, les bombetes LED tenen un consum menor, però també resulten més cares, per la qual cosa el millor consell és anar canviant a bombetes LED a mesura que es fonguin les altres. Així evitareu llençar bombetes que funcionen perfectament i, per tant, també ajudareu al medi ambient.

jonathan-simcoe-87312_cut

Com veieu, la revolució tecnològica LED ha portat amb ella un munt d’avantatges tant per la vostra butxaca com pel nostre planeta. Continuem pel bon camí!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat