Plantes tòxiques per a mascotes

Algunes plantes poden ser tòxiques per gats i gossos, i malgrat ensenyar-los a no tocar-les, poden acostar-s’hi i patir algun ensurt. Preneu nota per saber quines plantes hauríeu d’evitar tenir si compartiu la llar amb mascotes.

Narcís

daffodil-1318247_1920

La flor del narcís presenta diverses espècies, totes elles tòxiques per als nostres animals de companyia, especialment el bulbs. Si la nostra mascota entra en contacte amb la saba d’aquesta planta, pot patir dermatitis i irritacions cutànies. Per altra banda, la ingesta del narcís pot provocar vòmits, diarrees, dolor abdominal, inflamació, salivació excessiva o convulsions, entre d’altres símptomes.

Baladre

adelfa laurel rosa

També coneguda com a llorer rosa, aquesta planta és força comuna en jardins públics i resulta tòxica en totes les seves parts, per la qual cosa us recomanem estar atents. Els símptomes que pot provocar són vòmits, diarrees, irritació i dolor abdominal, somnolència, depressió del sistema nerviós central, febre, taquicàrdia i, fins i tot, coma i mort.

Heura

ivy-1812448_1920

L’heura és una planta trepadora que pot ser lleugerament tòxica si la nostra mascota entra en contacte cutani directe amb ella, la qual cosa li pot provocar dermatitis amb irritacions, erupcions cutànies, ampolles i úlceres. Si és ingerida, pot arribar a ser letal; els símptomes d’ingesta inclouen trastorns gastrointestinals, malestar general i espasmes musculars.

Hortènsia

hydrangea-1569788_1920

Es tracta d’una planta ornamental les fulles i flors de la qual poden resultar nocives per a gats i gossos. Si la vostra mascota ingereix aquesta planta, pot patir símptomes com diarrees, vòmits, dolor abdominal, malestar general i falta de coordinació. Per tant, és important que vigileu si en teniu una al balcó.

Azalea

azalea-1552331_1920

L’azalea és una espècie d’arbust de flor, les fulles i flors de la qual també resulten nocives per a les mascotes. La ingesta en dosis petites d’aquesta planta pot provocar que els nostres gats o gossos pateixin una falta de coordinació i fins i tot al·lucinacions. Tot i que és estrany que es consumeixi en grans quantitats, els símptomes d’una dosi elevada són cremor bucal, salivació excessiva, alteracions en el sistema nerviós central, feblesa muscular, trastorns gastrointestinals, i fins i tot pot arribar a ser letal.

Ponsètia i grèvol 

flower-1829702_1280

Acabem d’acomiadar les Festes, però segur que encara queden a casa vostra alguns exemplars d’aquestes dues plantes típiques del Nadal. La ponsètia o Flor de Pasqua posseeix un làtex d’aspecte lletós que inclou gran quantitat de substàncies químiques nocives per a gats i gossos. Pot ser perillosa tant la ingesta de les tiges i fulles, com el contacte cutani o ocular, que poden causar afeccions inflamatòries, quadres tòxics i, en casos extrems, fins i tot la mort.

holly-494420_1280

En el cas del grèvol, la toxicitat va lligada especialment a problemes gastrointestinals més o menys severs, segons la dosi ingerida, i es troba tant a fulles com als seus fruits vermells. Es calcula que la ingesta de 20 fruits per part d’un gos de talla mitjana és suficient per causar-li la mort en poques hores. Així que no deixeu aquesta planta a l’abast dels vostres peluts, i aneu amb molta atenció si li cauen els fruits, que poden quedar rodolant pel terra…

 

Aquest és un petit llistat que recull les plantes més comunes, però existeixen altres amb les que també heu de ser previnguts. Sobretot, estigueu atents a les vostres mascotes i, si presenten algun símptoma, porteu-les immediatament a un veterinari perquè puguin ser tractades.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat