Aliments per a la intel·ligència i la memòria

La intel·ligència no és un do que ens arribi exclusivament de naixement, també cal exercitar-la i mantenir-la amb el pas dels anys. Si busquem aconseguir un correcte desenvolupament cerebral, és primordial tenir una bona alimentació i un adequat estil de vida. Una dieta correcta ens ajudarà a conservar una activitat cerebral en perfectes condicions.

La glucosa, l’aliment del cervell

Per començar, destaquem un clàssic, la glucosa, ja que té la capacitat de dotar d’energia suficient al cervell per poder funcionar durant tot el dia. I per procurar-nos glucosa, gens millor que els hidrats de carboni, ja que tenen entre les seves qualitats l’alliberament lent d’energia, el qual ens ajudarà a aconseguir que el cervell funcioni correctament durant tota la jornada.

Condislife_Pasta

Els àcids grassos

Es tracta d’una altra substància fonamental per mantenir un cervell perfecte. Concretament, l’Omega 3 i l’Omega 6, presents en els peixos blaus, com el salmó, les sardines, els seitons i el verat. Aquests aliments són essencials per al bon funcionament de la massa encefàlica, ja que la gran quantitat d’Omega que contenen ajuda a protegir diverses parts del cervell, a evitar lesions i trastorns degeneratius.

El peix blau també conté vitamines liposolubles totalment necessàries per mantenir els ossos forts ( vitamina D), amb poderosos efectes antioxidants (vitamina E) i amb la capacitat de regenerar les cèl·lules (vitamina A). A més, també conté una quantitat diversa de vitamines hidrosolubles, com poden ser les vitals per conservar el sistema nerviós (vitamina B), i per prevenir en sí l’envelliment dels òrgans del cos (vitamina C).

Summer food, rose colored fish steak in a wine marinade

Contràriament a això, els greixos saturats no són gens beneficiosos, ja que entorpeixen el reg sanguini i amb això posen en perill la salut del cervell.

Vitamines i minerals

Les vitamines i els minerals són també necessaris per al bon funcionament del cervell, i és que s’encarreguen que la glucosa es transformi en energia i així mantenir el nostre cervell despert i actiu durant tot el dia. També s’encarreguen que els aminoàcids es transformin en neurotransmisors i els greixos simples en altres més elaborats i necessàris per a la salut de la massa encefàlica.

En definitiva, aquests nutrients s’encarreguen de reconstruir el cervell i fer que tot funcioni a la perfecció. Aliments com la llet, iogurts, formatges, cols de Brussel·les, ametlles i espinacs són una gran font de vitamines i minerals. I, en general, les fruites, les verdures i les hortalisses, així com la carn, els peixos i els ous.

Condislife_VerdurasyHortalizas

Aminoàcids, nutrients essencials

Els aminoàcids són els nutrients que es troben en les proteïnes i s’encarreguen de fabricar teixits. En el cas del cervell, són els responsables que la comunicació interna funcioni correctament, ja que s’encarreguen que els neurotransmisors s’alliberin i el seu recorregut sigui més ràpid. A més, una alimentació rica en proteïnes ens ajudarà a evitar depressions o malalties com l’Alzheimer.

Les proteïnes poden ser d’origen animal (ous, aus, peixos, carns i làctics) o vegetal (soia, fruita seca, xampinyons, llegums i cereals).

La recepta perfecta

Així doncs, amb un consum diari d’aliments rics en hidrats de carboni, en minerals i vitamines, àcids Omega i proteïnes, el nostre cervell ha de funcionar a la perfecció i oferir un rendiment òptim en les tasques intel·lectuals i d’aprenentatge.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat