‘Running’ amb el teu gos: salut i felicitat per a tots dos

Condis-CaniCros1

Sortir a córrer. L’esport més senzill, que necessita menys mitjans i que pots practicar en qualsevol estona lliure sense preparatius. Et relaxarà, t’ajudarà a desconnectar, t’aportarà salut, bona forma física i t’ajudarà a descansar millor a les nits. Tot són avantatges. Llavors, per què ens costa tant llançar-nos a practicar running? Potser és perquè, com gairebé sempre a la vida, la companyia és fonamental. I si el gos és el millor amic de l’home i de la dona, resulta que també ho és del corredor. Apunta’t al running amb el teu gos, i veuràs com se’t fa més agradable i et tornes més constant.

Segons un estudi de la Universitat de Michigan, les persones que surten a córrer o simplement a caminar amb els seus gossos tenen un 34% més de probabilitats d’abandonar la vida sedentària i d’aconseguir practicar més de 150 minuts d’activitat física a la setmana.

CondisCaniCross2Així que anima’t a córrer amb el teu gos, però seguint unes pautes perquè l’activitat sigui sana i positiva per als dos.

Edat del teu gos

Si tens un cadell més petit de 6 mesos, espera que creixi una mica. És massa jove per a un exercici intens i continuat. Espera que sigui adult: entre els 6 mesos i l’any d’edat ja pot començar. I si tens un gos sènior, més gran de 12 anys, tampoc és convenient que t’acompanyi a córrer.

Alimentació

Com en el cas de les persones, no alimentis al teu gos abans de córrer. Dóna-li menjar després de l’exercici. I vés amb compte també en donar-li aigua. És fonamental hidratar però no donar-li beure just en el període de recuperació. Pots donar-li una mica d’aigua però a poc a poc perquè, si està panteixant, pot empassar també molt d’aire i no és convenient. Espera que estigui reposat per donar-li aigua a conveniència.

Entrenament progressiu

De vegades només amb lògica prendrem les decisions més encertades. Fes que el teu gos entreni amb tu progressivament. Així els seus coixinets s’aniran endurint a poc a poc i evitarem lesions. N’has de tenir cura, i convé rentar-los amb aigua tèbia i sabó després de cada cursa.

Equip de ‘running’

CondisCaniCross3Igual que tu et poses les teves sabatilles i roba especial, el teu gos necessitarà una corretja també pensada per córrer, que no limiti els seus moviments, que sigui més flexible i que es pugui subjectar a tu mitjançant un cinturó. Al mercat hi ha models específics que no et serà difícil de trobar.

Competició

I quan ja porteu un temps entrenant junts, igual us animeu a participar en curses especialitzades. És un esport que cada vegada guanya més adeptes: el canicross. Descobreix-lo i coneix les competicions. La unió i complicitat amb la teva mascota us pot portar fins i tot a pujar a un podi junts.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat