Com preparar la barbacoa perfecta

Amb l’arribada de la primavera estem desitjosos d’aire lliure i espais oberts. El temps és molt més agradable i no hi ha activitat més reconfortant que una bona barbacoa en família o entre amics.

Barbacoa_Condislife
Planificar la quantitat

És imprescindible, més del que creiem, dissenyar el menú d’una barbacoa. Moltes vegades ens dediquem a menjar patates fregides i a beure cervesa mentre es fan les brases i finalment sobra un munt de carn. I encara que a tothom li agrada que a una barbacoa el menjar sigui abundant, no hi ha raó per tornar-nos bojos.

L’ideal són 200 grams per persona pels entrants, com xoriço, xistorra, cansalada o botifarra, i 250 grams per persona pels segons, com costelles, entrecot, aletes o cuixes de pollastre, o conill. A més de tot això, també és aconsellable, pel seu deliciós resultat, acompanyar la carn amb una guarnició de verdures, com pebrots, porros, albergínies, carbassons, espàrrecs o calçots, encara en plena temporada.

Preparació

Paciència. La flama del foc triga en desaparèixer per complet fins a convertir-se en brasa, així que no serveix per res quedar-se emmurriat mirant el foc. El moment ideal per començar a cuinar és quan la majoria de les flames s’hagin extingit i el carbó tingui un to vermellós.

fool-791504_960_720
Una vegada posada la carn, és important no marejar-la perquè quedi sucosa: no s’ha de donar la volta a les peces fins que no estiguin cuinades d’una banda. La sal ha d’afegir-se després de cuinar, ja que si es posa abans alliberarà sucs de la carn i aquesta quedarà eixuta.

Temps de cocció

Per aconseguir una barbacoa perfecta hem de tenir diverses coses clares. La norma bàsica, la qual molts no tenen en compte, és conèixer el temps de cocció de cada aliment, ja que no és el mateix preparar uns xoriços, unes hamburgueses o uns pebrots. L’error de tot inexpert és no saber controlar la potència a la qual està cuinant la carn, la qual cosa sol acabar en fracàs total.

Tots els productes provinents del porc necessiten bastant de temps per fer-se correctament, uns 10 minuts aproximadament per cada costat. Perquè les cansalades o els xoriços no es cremin per fora, és millor deixar la graella a una distància d’uns 10 centímetres de les brases. El mateix passa amb el pollastre, el temps de cocció és el mateix. Us recomanem evitar els pits de pollastre ja que quedaran secs: millor apostar per aletes o cuixes.

Condislife_Barbacoa

Les costelles de be, perquè quedin cruixents, haurien d’estar a uns 5 centímetres de les brases. El temps de cocció és de 5 minuts per cada costat, menys que la resta.

Finalment, us aconsellem cuinar les verdures al mateix temps que les primeres cans, perquè es puguin prendre amb el plat principal. Depenent del tipus de verdura, estaran llestes entre 5 i 10 minuts. L’important és untar-les amb oli abans de rostir-les.

Si seguiu aquests consells, és impossible no preparar una barbacoa estupenda. Trieu el tipus de carn que més us agradi i gaudiu d’una celebració gastronòmica d’allò més bona.

Deixa un comentari



De conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat