Trucs de Feng Shui per casa teva

Et parlen de Feng Shui i et sona a xinès? Doncs això s’ha d’acabar: el Feng Shui és una manera mil·lenària de decorar per a que l’energia flueixi a casa teva.

Vols saber com dur-la a terme? Aquí tens una llista de trucs:

Tot en ordre

La filosofia del Feng Shui és coneguda per basar-se en la simplicitat i el minimalisme. És a dir, s’han de tenir les coses que es fan servir i les que es necessiten, ni més ni menys. Aquesta és una d’aquelles coses que és més fàcil de dir que de fer, però és que, de fet, la neteja i l’ordre són pilars fonamentals del Feng Shui.

Intenta simplificar la teva vida al màxim de coses materials i veuràs com relaxa. Encara que no ho sembli, les coses ocupen espai a casa però també a la teva ment. Faràs una neteja 2 en 1!

I si ets dels nostàlgics que no volen desfer-se de les notes de l’escola, tenim un truquet que t’encantarà: fes una foto al record que vulguis conservar i després dona’l, llença’l, ven-lo… Sentiràs que el record segueix amb tu però sense ocupar espai.

Decoració i ubicació dels elements

El Feng Shui es basa en el concepte d’energia del Yin i el Yang, que es revelen a través dels elements naturals, és a dir, el foc, l’aigua, l’aire, la terra i el metall. Tenint això en compte i sabent que la idea és que l’energia flueixi, tenim alguns consells per a que duguis a terme:

  • Al menjador: intenta que la taula sigui rodona o ovalada, això fa que l’energia circuli millor. Procura també que sigui de colors clars i evita el vidre o el marbre per a la taula.
  • A la cuina: separa els elements. És a dir, tot allò relacionat amb l’aigua (aixetes, rentaplats, rentadora, frigorífic…) separat físicament de tot allò relacionat amb el foc (fogons, forn, microones…). O sigui, que no posis l’aixeta al costat de la vitro.
  • Al dormitori: mai posis el capçal del llit (preferiblement de fusta) a una paret que tingui una porta o una finestra. El capçal ha de descansar sobre una paret ferma.
  • Hola, llum! Sempre que et sigui possible, obre les finestres, puja les persianes, ventila la casa i deixa que la llum entri a cada habitació, fins i tot al bany (si t’és possible!).

Mirall, mirallet…

Per al Feng Shui els miralls tenen relació amb l’element de l’aigua i, per això, fan que l’energia “flueixi”. Així, tenir un mirall a un lloc on vulguis que “flueixin coses” és una molt bona idea. Per exemple, al menjador, si vols que “flueixi” la comunicació quan tens convidats.

Hi ha tota una teoria sobre com col·locar i com no col·locar els miralls segons el Feng Shui, però:

  • Mai de front a una porta, ja que l’energia fa “rebot” i surt de l’habitació
  • A l’entrada, posa el mirall en alguna de les parets laterals
  • En un passadís llarg i estret, posa un mirall per a que l’energia es mantingui en aquesta zona de la casa també
  • No utilitzis un mirall trencat, amb alguna cantonada despuntada, esquerdada o amb algun defecte d’aquest estil (això és extrapolable a la vaixella, gots, etc)
  • No penjis miralls un a sobre de l’altra o massa junts

feng-shui-distribucioEn-casa-CAT-bicubicEsperem que aquest mini resum t’hagi fet picar la curiositat sobre el món del Feng Shui i que ara vulguis que l’energia circuli lliurement per casa teva. Provaràs de dur a terme algun d’aquests trucs?

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat