¿Escalfar carmanyoles de plàstic al microones? Compte!

Escalfar el menjar al microones amb recipients de plàstic pot ser perillós. Cal assegurar-se que els tuppers que fem servir són aptes per a aquest electrodomèstic, i lliures de BPA i ftalats. Llegeix atentament per no cometre errors que perjudiquin la teva salut i la de la teva família.

tupperok

 

Com saber si el recipient és apte per a microones

Per identificar quan un recipient de plàstic és apte per a microones hem de mirar el fons del mateix. Si ho és, apareixeran aquests dos símbols: apte per a ús alimentari i apte per a microones.

BLOG

En el cas que aquests símbols no apareguin, mai hem d’escalfar aquestes carmanyoles al microones. Poden desprendre BPA o ftalat que aniran al nostre menjar, dues substàncies que es consideren disruptors hormonals o endocrins. Això vol dir que quan s’incorporen al nostre organisme actuen mimetitzant el comportament de certes hormones d’una manera negativa. És a dir, interfereixen en el correcte funcionament del sistema hormonal.

Els efectes d’aquestes substàncies en el nostre cos solen presentar-se després d’anys d’exposició a petitíssimes quantitats. I poden derivar en problemes de salut de molt divers tipus i gravetat: diabetis, obesitat, problemes reproductius o fins i tot alguns càncers.

Recipients aptes

blueberry-3123498_960_720

Actualment és molt fàcil trobar recipients de plàstic aptes per al microones i lliures de BPA i ftalats. O sempre tenim l’opció de les carmanyoles de vidre. Tant uns com altres són una mica més cars, però ens assegurem no tenir problemes de salut amb el seu ús. Val la pena fer l’esforç.

Utilitzar el microones correctament

El procés no s’acaba en aconseguir tuppers aptes per a ús alimentari i microones. També podem canviar una mica la nostra forma d’escalfar, per evitar possibles danys als nostres recipients segurs.

chrome-493101_960_720

És menys agressiu escalfar durant més temps a menys potència que fer-ho al revés, ja que podem danyar el material plàstic en sotmetre’l a temperatures tan altes constantment.

També és important que el recipient no sigui massa gran perquè impedeixi girar la plataforma dels microones. El gir té un per què: ajuda que la calor es reparteixi per tot l’espai evitant que s’escalfi només una part i es puguin danyar els nostres aliments i recipients.

Amb tota aquesta informació ja pots dir que ets un expert en menjar de tupper amb tota tranquil·litat i seguretat!

Comparteix amb els teus amics aquest post perquè tinguin en compte aquests consells tan importants per a la seva salut. Són gestos molt senzills de posar en pràctica, però que suposen una diferència importantíssima.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat