Protegeix la teva mascota de les baixes temperatures

CondisPerroInviernoEstem vivint els dies més freds d’aquest hivern. Ens abriguem més, ens alimentem amb plats de cullera, ens cobrim amb mantes i gaudim de calefacció o estufes. Les nostres mascotes també necessiten algunes cures especials per protegir-se del fred, especialment si passen temps a l’aire lliure, per exemple en un jardí o pati. Assegurar el seu confort i que les baixes temperatures no afectin la seva salut no és complicat. Només cal prendre algunes mesures senzilles perquè tota la família (humana i animal) se senti calenteta.

Com passa amb els humans, seran els cadells i els animals d’avançada edat els més vulnerables al fred, així com aquells originalment procedents de climes més càlids i tropicals, com els lloros.

A l’exterior

Si el teu gos o gat passa la major part del dia a l’exterior, fes-te amb una caseta o refugi on pugui protegir-se, assegurant-te d’ubicar-la en un lloc protegit de corrents d’aire i on la casa de la teva mascota es conservi seca. És convenient que la caseta estigui una mica elevada respecte al terra (n’hi ha prou amb uns centímetres) per evitar el contacte directe amb el fred. També pots instal·lar un aïllant a base de mantes, fulls de diari, o palla o encenalls de fusta, per exemple. La caseta ha de ser de la mida suficient perquè el teu amic càpiga folgadament i estigui còmode, però assegura’t que no sigui massa gran, perquè això dificultarà que s’acumuli la calor.

CondisGatoSi la teva mascota viu a l’exterior, vés amb compte també amb l’aigua. Comprova que no es congeli i que en tingui sempre a la seva disposició. És millor que les menjadores que facis servir fora siguin de plàstic, ja que les metàl·liques es poden congelar. I incrementa la seva quantitat d’aliment, ja que si fa molt fred, necessitarà major aportació calòrica. Igual que tu quan menges els rics potatges d’hivern.

Les seves parts més fràgils

A causa de les baixes temperatures, els coixinets de gats i gossos, els musells i les orelles són les parts més fràgils i que més poden patir. Vigíla-les i, davant de qualsevol símptoma d’hipotèrmia, ves al veterinari.

Pèl i roba

En el cas d’animals amb abundant pèl, procura no tallar-li quan faci més fred. És el seu abric natural. Si tens un gos amb pèl curt o poc pèl, com dàlmates, bòxer o llebrers, potser es sentirà còmode amb una peça de roba especial. Existeixen gran varietat d’abrics, capes i impermeables especials per a gossos al mercat. Els impermeables poden ser interessants també en cas de gossos ben peluts, per evitar que se’ls mulli el pèl i el fred els cali.

Cura de les aus

CondisPeriquitoSi la teva mascota és un au, especialment si és d’orígens tropicals, com lloros, cotorres o cacatues, també has d’estar atent al fred. Ja tinguis una d’aquestes aus o un canari o periquito, procura tenir sempre la gàbia en interior en les èpoques de menors temperatures. I en un racó lliure de corrents d’aire, i on la calefacció no li doni directament, ja que tampoc els convenen ambients molt ressecs.

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat