Regalar una mascota? Una decisió responsable

CondisPerrosNavidad

T’han demanat els teus fills una mascota per Reis? O potser has pensat portar per sorpresa als teus nebots un gosset o gatet? En principi, sembla un regal meravellós, però en realitat un animal no ha d’arribar a una llar ni per sorpresa ni fruit d’un impuls.

Es tracta d’un ésser viu que acompanyarà la família com un membre més durant anys, i des dels petits als més grans de la casa s’han d’implicar en la seva cura i ser responsables.

No és una joguina: reclamarà atenció, cures i portarà algunes despeses. Res comparable amb la felicitat que aportarà, sempre que sigui realment volgut, des del compromís i la responsabilitat.

Acord total

CondisGatosNavidadEls experts no recomanen regalar mascotes. L’ideal és donar la benvinguda a casa a un animal després d’haver-ho consensuat amb tota la família. No s’ha de preguntar només als nens, sinó també als pares o tutors. L’acord ha de ser total perquè la nova convivència sigui feliç per a tothom. Així doncs, si veus a la carta als Reis la petició d’un animal, consulta els pares abans de donar el següent pas.

Preguntes clau

De vegades el desig no és suficient. Pregunta’t i informa’t sobre on viurà la mascota. Quins horaris té la família d’acollida, i si aquests són compatibles amb les hores de companyia a l’animal i amb els seus necessaris passejos diaris.

Consulta un veterinari sobre la raça més apropiada per a cada família: si hi ha nens a casa, si hi ha persones grans, si es viu en un pis petit o en una casa amb terrassa àmplia o fins i tot amb jardí. Informa’t sobre quant li cau o no el cabell, quants passejos necessitarà cada dia, quines cures mèdiques requerirà o com caldrà alimentar-lo … I com serà quan creixi: un petit cadell pot arribar a convertir-se en adult molt gran per al qual cal preveure si hi haurà espai a casa.

Fes-te una idea també de quina despesa mitjana comportaran les cures habituals de l’animal, per assegurar-te que la seva nova família podrà afrontar-les sense dificultats.

Ampliem la família

NiñaconPerroNomés si estem segurs de complir tots els requisits i que la mascota que arribi a la nova llar serà ben rebuda, podem seguir endavant amb el projecte “ampliem la família”. En aquest cas, recorda també que abans de comprar, hi ha l’opció d’adoptar. Centenars d’animals en societats protectores esperen una nova i merescuda llar. Acudeix a aquests centres: et donaran tota la informació i assessoria per fer l’elecció adequada.

Benvinguda tranquil·la

I no oblidis preparar una benvinguda tranquil·la al nou membre de la família. Al principi pot ser que pateixi un cert estrès en haver canviat la seva llar i per habituar-se al seu nou espai i companys. Busca-li una zona tranquil·la i si arriba durant aquestes festes, procura evitar excessos de persones, sorolls o objectes (com les decoracions nadalenques). I no li donis de menjar sobres d’aquests dies: aliménta’l de forma equilibrada i començant la que serà la seva dieta habitual.

Amb tot això clar, ara sí: gaudeix de l’amor, la felicitat i la companyia meravellosa de la nova mascota que arriba a la teva vida. T’omplirà el cor amb el més bonic. Felicitats!

 

Més informació:

Protectores d’animals de Catalunya

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat