Altres maneres de celebrar Nadal
Comença el viatge per descobrir com se celebren les festes nadalenques arreu del món. Corda’t el cinturó. Enlairem en 3,2,1…!
Descobrirem junts com diferents països celebren les festes del 24 de desembre al 6 de gener. Tots ells tenen en comú que ho gaudeixen en família, però alguns ho fan de maneres molt curioses.
Filipines: Les Festes més llargues del món
T’agradaria que el període més màgic de l´any fos més llarg? Si és així, la teva destinació ideal és Filipines. Per als filipins la temporada nadalenca s´inicia al setembre i finalitza el 6 de gener, més de 4 mesos!
A principis de setembre els carrers i les portes s’engalanen amb els famosos parols fets originàriament amb bambú i paper japonès. Els seus colors són brillants i estan molt relacionats amb l’època de Nadal, utilitzant especialment, el groc, el verd, el vermell i el blau.
Sabies que la famosa estrella de cinc puntes que simbolitza Nadal té el seu origen en els parols filipins? Els parols són com fanalets en forma d’estrella i són coneguts per ser l’origen de la famosa estrella que corona els arbres de Nadal d’arreu del món.
Polònia: Una nit de Cap d’Any sense carn
Estàs esperant les Festes per menjar un gall dindi farcit o un bon pernil? Doncs, Polònia no serà la teva destinació final.
Els polonesos celebren la nit de Nadal menjant 12 plats. Ni un més, ni un menys. I per què? Pels 12 apòstols.
Durant aquesta nit tan especial, la carn està prohibida i els reis de la taula són la carpa, la col i les sopes. Tot molt saludable. Com a curiositat, els polonesos solen guardar-se una escata de la carpa a la cartera com auguri de bona fortuna per l’any vinent.
Austràlia: Santa Claus solcant les ones
Si desitges viure unes Festes atípiques has arribat a la teva destinació. Nadal a Austràlia és una combinació de platja i Pare Noel. Tal com sona.
Els menjars familiars són barbacoes a l’aire lliure que finalitzen amb esports aquàtics. Encara que també hi ha famílies més tradicionals que celebren les festes al voltant d’una taula menjant roast beef i còctel de cranc.
Un altre detall que crida l’atenció és que pels australians Pare Noel arriba en taula de surf o en vaixell de salvament. Si ets a la platja veuràs com a lliura regals als nens amb un vestit de bany i el seu inseparable barret vermell i blanc.
Perú: Cap d’any amb la maleta a la mà
La tradició peruana més sorprenent es realitza la nit de Cap d’Any, com en altres països llatinoamericans com Mèxic, Bolívia o Colòmbia; el famós ritual de la maleta.
Per atreure els viatges de l´any vinent, els peruans surten al carrer amb la maleta a la mà, caminant o corrent; o almenys deixant-la sota la taula per no perdre la tradició.
Esperem que hagis gaudit de les curiositats nadalenques d’arreu del món. Bones Festes!