5 falsos mites sobre la carn

Existeixen moltes creences, tendències i ideologies que posen en dubte les qualitats d’alguns aliments. Un dels més controvertits és la carn, especialment, la carn vermella. Estem d’acord en que l’ideal és mantenir una dieta equilibrada, allò de “menjar de tot”. Potser t’hagis trobat amb algunes afirmacions que et fan dubtar sobre les propietats de la carn: a continuació intentem aclarir-les.

5 falsos mites sobre la carn

Mite núm. 1: “La carn blanca és la més sana”

La diferència entre els colors de la carn blanca i la carn vermella és una proteïna anomenada mioglobina. Aquesta proteïna es concentra als músculs, el que provoca que mostrin un to més vermell.

La mioglobina s’associa amb la pujada del colesterol, de manera que es creu que la carn blanca és més sana. Però res més lluny de la realitat: diversos estudis, entre ells un desenvolupat a Oxford el 2019, apunten que en realitat la carn blanca té la mateixa acció en el colesterol que la vermella.

Mite núm. 2: “La carn vermella no és sana”

Seguint les raons comentades anteriorment i algunes altres, sovint es creu que la carn vermella no és sana. Aquestes creences es recolzen en diversos estudis que han conclòs que el consum excessiu de carn vermella pot augmentar les probabilitats de patir càncer colorectal, de pàncrees o de pròstata.

Tot i així, cal fer una anàlisi per entendre què és el que es diu en aquests estudis en realitat. I és que cal dir que el problema es troba en les carns ultra processades i en el seu consum excessiu. Per tant el que és dolent no és la carn vermella en si mateixa, sinó el consum excessiu d’ultra processats, com la majoria d’aliments si es prenen en excés.

Mite núm. 3: “La carn té molt de greix”

Menjar baix en greixos és una idea generalitzada que cal prendre amb matisos. Dir radicalment que “la carn té molt de greix” no té en compte el fet que segons el tipus de carn, la procedència, les quantitats… tindrà més o menys greix.

5 falsos mitos sobre la carne

Mite núm. 4: “Les vitamines de la carn són imprescindibles”

Un mite molt recurrent avui dia és que les vitamines de la carn són imprescindibles; és a dir que si no menges carn et faltaran part de les vitamines necessàries per mantenir-te sa. En realitat això no és del tot cert.

Si bé algunes vitamines es concentren molt en la carn i, per tant, aquest aliment és la nostra font principal d’elles, com ara la famosa vitamina B12, això no vol dir que es necessiti la carn per mantenir-se sa.

De fet, moltes persones vegetarianes o veganes prenen suplements de vitamina B12 i no tenen cap problema de salut associat a la manca d’aquesta vitamina.

Mite núm. 5: “La carn és la causa de moltes malalties”

Igual que la creença que la carn vermella augmenta el colesterol o que augmenta les probabilitats de patir càncer, també hi ha mites que diuen que la carn és causant d’altres malalties. Un consum moderat i responsable de carn no té cap relació directa amb l’aparició de malalties.

Amb l’app de Condis Family estàs al dia: per això en aquest apartat trobaràs els posts més recents. Si vols consultar algun post anterior, passa’t per la nostra web CondisLife!

Deixa un comentariDe conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de Dades, així com en qualsevol llei nacional que sigui aplicable, t'informem que les dades personals que ens facilites seran tractades per CONDIS SUPERMERCATS, SA, com a responsable del tractament, amb la finalitat principal de gestionar els comentaris que publiques al nostre bloc Condislife. ET comuniquem que no se cediran dades a tercers excepte quan hi hagi una obligació legal.
Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les teves dades. Consulta com exercir els teus drets, així com qualsevol altra informació addicional al respecte en la nostra Política de Privacitat